Belép
Regisztráció

Keresés:


IZS.hu » Fórum » Szerelés » Izs 49 » Tisztelt Izs alkatrész-birtokosok!...


« »
Valeria Marco: Ez egy Izs klub, ne itt tevékenykedj.

Előzmény: Valeria Marco


BGyuri :: 2018. május 20. 23:17 :: ::
A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt az én dolgom összeomlott, nem reméltem, hogy újból elkezdtem az üzleti életemet. Megpróbáltam pénzt kölcsönbe venni a bankból, de nem volt elég pénzem a hitelkártyámon, és nem volt biztosíték, hogy hitelhez jussak, aztán egy nagyon közeli barátom, Camila Diego, bevezettetett egy valódi hitelhitelezőnek az interneten keresztül GINA MORGAN KERESKEDELMI KFT. Ez a női kölcsöncég 160.000 euró értékű kölcsönt tudna nekem nyújtani fedezetként vagy hitelkártyaként, de bizalommal adta nekem. Szóval a barátaim azt mondtam magamban, hogy miért önző, ezért úgy döntöttem, megosztom ezt az információt mindenkinek. Ha hitelre van szüksége egy megbízható hitelezőtől, akkor kapcsolatba léphet Gina Morgan e-mailjével: ginamorganloancompany@gmail.com

Előzmény: Balázs_ Válasz: BGyuri


Valeria Marco :: 2018. május 5. 0:26 :: ::
Balázs_: Helló!Beleakadtam egy Gaz 69-be, esetleg tudsz-e bontásban lévőt,a hiányok pótlására? (van rendesen)

Előzmény: Balázs_


IZS.47 :: 2012. február 22. 22:59 :: ::
Soveny: Ami p3-03ból kell azt mindet felajálhatom, a szállitást kell megoldanod, Győr mellől.

Előzmény: Soveny


tygrIZS :: 2010. szeptember 19. 19:34 :: ::
Zs.Zsolt: fúúú baszki el voltam havazva, de megnéztem neked és nincs sajni, viszont stalkernek van egy vagonra való, kunyeráljál tőle egyet!

Előzmény: Zs.Zsolt Válasz: Valeria Marco IZS.47


Balázs_ :: 2010. szeptember 19. 8:32 :: ::
Zs.Zsolt: Nem írtam le egyértelműen, de amennyire megoldható, szeretnék elvonatkoztatni a 49-es vonaltól. Nyilván egy fékfedelet, kipufogót vagy középsztendert nem úszok meg, de a többi már jórészt csereszabatos a későbbi modellekkel. Jó lesz nekem a Planeta-3 kormány is, meg hátsó lámpa. Láncból főleg tökmindegy, csak legyen valami. Levetett régi lánc is jó. Csak úgy gondoltam, hogy ezeket összevásárolgatni (külön-külön nem, de egyben nagyon) sok pénz meg macera. Ezeket csak felcsavarozni kell, a motor össze van rakva. Azt viszont leírtam egyértelműen, hogy nem százezreket szeretnék belerakni, sőt pont ezzel a céllal írtam a kis szösszenetemet.

Valami olyasmi a trükköm, hogy ha pl nem kell megvennem az új orosz láncot (egy jobb állapotú O-gyűrűsről nem is beszélve), akkor egyből lesz pénzem, hogy hónoltassam az első telószárat. Ha nem kell minden áron elfogadható állapotú kipufogót hajkurásznom, lesz időm és pénzem a hátsó teló felújítására. Vagy ilyesmi.

Előzmény: Zs.Zsolt Válasz: tygrIZS


Soveny :: 2010. szeptember 18. 14:01 :: ::
Soveny:
Szia Sövény! Nem tudom, hogy segítség-e a dolog, de az alábbi dolog jutott eszembe. Nekem van egy hiánytalan 49-esem egyben, de nincs felújítva. El nem adom, de ez kb a 3.-4. projekt lesz majd a felújításam során. és még az elsőhöz sem kezdtem. hozzá. Szóval nem hiányozna. A motor vidéken (Mélykúton van) ha valami nincs a motoron azt is találunk az alkatrészeim között. Megbízom abban, hogy visszakapom tőled... Ha érdekel a dolog akkor beszéljünk...
További szép napot!

Előzmény: Soveny


lethe :: 2010. szeptember 18. 13:47 :: ::
Soveny: Azt a hosszut amit ídéztél úgy kell érteni hogy ha mindent beszerzel az kb annyira fog rúgni, de akkor csak 1 rozsdás vaskupacod van aminek neki lehet ugrani drótkorongozni alapozgatni esetleg ezt azt "lakatolgatni" rajtuk, gittelni csiszolni aztán megint gittelni csiszolni....stb

Felömlőket odadom decemberig, lábtartók meg olyan szarok hogy az v.mi hihhetetlen de neked jó lessz rá 1 műszaki erejéig Szolnokra jössz?? Oda elviszem ha gondolod, meg mesélek majd egy történetet

Előzmény: Soveny Válasz: Soveny


Zs.Zsolt :: 2010. szeptember 18. 13:40 :: ::
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nos, kezdjük az elején:

- a tisztánlátás miatt fontos leszögeznem, hogy a motort papírok nélkül vettem, egy szimpla adásvételivel, amit nem a bejegyzett tulajdonossal kötöttem. Sok pénz és ügyintézés volt, mire sikerült pótolni a hiányzó szerződésláncolatot. (És igen, sikerült, és a kételkedők kedvéért az utolsó betűig törvényes eszközökkel. Nem kellett senkit megölni vagy megkenni érte. Egy nagy adag szerencse, segítség meg kitartás kellett.)

- minek nekem rögvest műszaki: egyszerű, enélkül nem nem tudják átíratni a motort. De ha csak tulajdonosváltozást szeretnék bejegyeztetni, ahhoz is szükségem lenne egy eredetiségvizsgálatra, viszont ezt a régi nyilvántartásban levő adatokkal nem tudják megtenni. Hiányoznak bizonyos adatok (pl a jármű össz. tömege), amit csak a műszaki vizsgán tudok beíratni a Műszaki adatlapba.

- miért ilyen sürgős: annak az az oka, hogy
1. nem tudják megítélni, vonatkozik-e rám a 15 napos átírási határidő vagy sem
2. szeretnék mihamarabb pontot tenni az ügy végére, hogy kezemben legyen a rendszám és utána nagy nyugodtsággal összerakjam, ezúttal jól.

Aki tud nekem olyan okmányirodát mondani, akik bejegyzik a tulajdonosváltozást forgalomba helyezés nélkül (nincs meg a forgalmija a motornak, ahova beírnák a feljegyzések közé), illetve tud olyan eredetvizsgabázist, akik műszaki adatlap nélkül is kiadják az eredetvizsgát, akkor az egész ügy tárgytalan. Sajnos azonban hivatalosan az általam leírt tájékoztatást kaptam.

- Zs.Zsolt: az hidegen hagy, hogy utána lejár-e a műszaki vagy sem. Sőt, széles mosollyal fogom befizetni az évi 620 Ft-os KGFB-t, vagy a 2760 Ft-nyi teljesítményadót úgy is, hogy tudom, jó ideig egy métert sem fog megtenni a motor. Le szeretném zárni az ügyet minél hamarabb, nem pedig azon stresszelni, hogy mit talál még ki az okmányiroda, illetve mennyi késedelmi díjat számítanak fel. És ha közben lejár a műszaki, hát elviszem újra vizsgáztatni, ha elkészült. Nagy dolog.

A tegnapi rendhagyó felhívást amiatt tettem, mert nem látok esélyt arra, hogy az alkatrészellátás hirtelen egy csapásra megoldódik az általam (illetve az okmányiroda által) kitűzött november-decemberi határidőn belül. Ez a béna alkatrész-beszerzési helyzet teljesen érthető, hiszen aki begyűjtött egy adag jó állapotú pótalkatrészt a saját motorjához, nem szívesen válna meg tőle, és ezzel én is így lennék. Pont emiatt jutott azonban eszembe, hogy jelenleg elegendő lenne nem megvásárolni, hanem a szükséges időre kölcsönkérni ezeket. (Megjegyzem, de csak halkan, hogy mivel az ember sosem a legjobb állapotú alkatrészeit adja el, azokat inkább tartalékolja, egy ilyen kölcsön tartalék-alkatrésszel egyébként is sok bosszúságot megspórolnék a műszaki vizsga előtt, szemben a legtöbb esetben a hazai piacon fellelhető valamilyen állapotú, gépmunkát, egyengetést, sok időt és szívást követelő alkatrésszel. Most ezért lehet rám csúnyán nézni, és persze, szerencsére akad kivétel, de a valóságot nézve talán érthető, amit írok.)

A listán szereplő összes alkatrészt kölcsön szeretném kérni, nem megvételre. Nyilván olyan személytől, aki megbízik bennem, hogy vissza is kapja. Mert vissza is kapja.

"De amit te itt így hirtelenfelindulásból felsoroltál az kb másfél év munka és olyan 100e. magyar pénz ha mindenből a gyárit veszed" Nem értem pontosan ezt, Zsolt, de én ezt magamnak úgy fordítottam le, ahogy feljebb olvasható.

Köszönöm az eddigi felajánlásokat, ha annak vehetem, Zsolt, Stalker, Balázs! Ha megfelel, mihamarabb jelentkezni fogok ezügyben! Addig is várom a javaslatokat, segítséget!

Jó hétvégét, üdv!
Benedek

Előzmény: Zs.Zsolt Válasz: lethe Zs.Zsolt


Soveny :: 2010. szeptember 18. 13:06 :: ::
Balázs_: Amúgy írtam mailt még a múltkor mer kéne az a kis b@szás csak nem válaszoltál...........

Előzmény: Balázs_ Válasz: Balázs_


Zs.Zsolt :: 2010. szeptember 18. 10:55 :: ::
Zs.Zsolt: no igen....vmi ilyesmi a helyzet

Előzmény: Zs.Zsolt Válasz: Zs.Zsolt


Balázs_ :: 2010. szeptember 18. 9:10 :: ::
Soveny: Na kezdjük az elején! Planeta kipuff nem megy rá még a könyök se jó! (bár rálehet gányolni) Felömlőfedelem kölcsönbe van! meg lábtartógumi is akad! (2) De amit te itt így hirtelenfelindulásból felsoroltál az kb másfél év munka és olyan 100e. magyar pénz ha mindenből a gyárit veszed.....Meg 1 motort 1szer kéne összerakni de jól Nemtudom lehet bennem van a hiba de én kevesebb hiánnyal csinálom a DKW-t lassan 2 éve....és még mindig nem megy De ha mindenképp műszakiztatni akarod akkor inkább 1 viszgabiztost keress......Bár én értelmét nemlátom mire ezt rendesen összepakolod addigra lejár a műszaki.....most ez nem rosszindulatból mondom...

Előzmény: Soveny Válasz: Soveny Balázs_


Zs.Zsolt :: 2010. szeptember 18. 8:04 :: ::
Soveny: Üdv! nekem úgy mondták, nem fontos elvinni azonnal műszakira,de nevünkre kiállított forgalmit és törzskönyvet csak akkor adják ide ha sikeres műszaki vizsgát tett. Egyébként ha valóban így van ,jobb is ha nem egyszerre történik minden,mert egyszerre kifizetni mindent kész horror.

Előzmény: Soveny


IZS.47 :: 2010. szeptember 17. 20:42 :: ::
Soveny: cumi.....minek neked most rögvest műszaki? Inkább szerezz egy motort ami müxik és azt vidd műszakira bakteló páram van lengővilla-adapterrel ahogy mondtad... megnézem milyen van, mert akad egy pár darab....

Előzmény: Soveny


Balázs_ :: 2010. szeptember 17. 20:23 :: ::
Tisztelt Izs alkatrész-birtokosok!

Úgy tűnik, hamarosan műszaki vizsgára kell szállítanom a motort, hogy átirathasam. (Hogy ezt miért, azt ne kérdezzétek.) Viszont van néhány alkatrész, amit vagy nem tudtam begyűjteni, vagy még nincs vizsgaképes állapotban, így azzal a kéréssel fordulok hozzátok, tudnátok-e néhány kölcsönalkatrésszel kisegíteni a műszaki vizsga erejéig.

Amikre szükségem lenne:
- jó állapotú bakteló-pár, lehetőleg a lengővilla-"adapterrel"
- esetleg lötyögésmentes első teleszkóp
- komplett kormány, bowdenekkel
- km-spirál
- kormányszorító tengely+a felső alkatrészei (dörzsalkatrészek vannak)
- komplett kipufogó rendszer (nem tudom, a Planétáé rámegy-e, de ha igen, nekem az is jó)
- 2 db felömlő-fedél a hengerre
- nagy (49-56) lámpakeret+szép foncsor, vagy kis (Planéta) komplett lámpafej, km-órával
- hátsó fékfedél kompletten, esetleg lánckerékkel
- valami féklámpás hátsólámpa, amit minimális fúrással fel lehet rakni
- akkutartó-kengyel
- középsztender rugókkal, perselyekkel
- hátsó sárvédőpálca
- lábtartógumi, 2-3 db (planeta is jó)
- lánc
- akku (B49-6)
- sok tapasztalat, segítség

Így első közelítésre ennyi, de lehet, hogy még bővülhet a lista. Illetve minél több alkatrészt tudok kölcsönkérni, annál kevesebbet kell kölcsönkérnem, mert akkor tudok pl. teleszkópfelújításra és egyéb gépmunkákra, vagy Deél Józsinál költeni.

A tervek szerint novemberben vinném műszakira, de ha hamarabb összejön, hát még jobb. Budapest környékén könnyen el tudok menni az alkatrészekért, egyéb esetben valahogy csak megoldom.

A listán szereplő alkatrészeket keresem is megvételre, ha 49-eshez valók.

Köszönöm előre is!
K.B.


Soveny :: 2010. szeptember 17. 18:17 :: ::

« »