IZS73: Utána volt még egy eset, V50 Riga, tirisztoros gyújtással, kaptam ajándékba egy öregtől. Beindult, egy kört mentem vele, soha többé meg sem nyekkent. Szikra volt, de utólag rájöttem 10 év múlva, hogy a trafót fordítva kötöttem be, átégett a szigetelés, onnantól kezdve halál volt. Szereltem azt is hetekig de semmi, gyújtás alkatrészeim nem voltak, de azt gondoltam, hogy jó, mert mint írtam szikra volt - csak a hengerben már nem. Hogy ne csesszem el vele minden időm, darabokra szedtem és felraktam az alsó épület padlására. Egy lomtalanítás során utána odaadtam egy régi haveromnak. Könnyen jött, könnyen ment, de emlékszem, az a motor bosszantott fel életemben a legjobban! Sok motort raktam össze darabokból újra, ez az egy volt amit én semmisítettem meg!

Előzmény:


IZS73 :: 2014. október 28. 22:46 ::
zolimotor: Ja, úgy 16 lehettem, mikor egy egész nyári szünetet egy Verhovina elindításával töltöttem. Reggel 8-kor nekiláttam szerelni, este 8-kor befejeztem. Emlékszem, a nyári szünet utolsó napján indult be, mindent kicseréltem persze, csak azt nem néztem, hogy az úszó le volt csúszva a tűn . Utólag elég vicces visszagondolva, hogy 3 hónapot szereltem és nem jöttem rá a hibára. De kitartó voltam, mint mindig is!

Előzmény:


IZS73 :: 2014. október 28. 22:39 ::
IZS73: Nem megbántás vagy megbántódás miatt írtam, hanem azért, mert látom, hogy milyen motorokat hoznak vissza a klinikai halál állapotából. Komolyan úgy gondolom, ha valaki a kellő "elszántsággal" rendelkezik, csodát tud művelni a rozsdás vasakkal.
Viszont néha úgy érzem, hogy egy motor utál valakit....... nem tudom, a többiek találkoztak e már ezzel a jelenséggel ???

Előzmény:


zolimotor :: 2014. október 28. 21:47 ::
zolimotor: Természetesen nem akartam megbántani senkit, nekem is több Riga, Verhovina motorom volt, és nagyon szerettem őket, szerintem sokkal jobb műszaki konstrukciók mint a Romet volt. való igaz, ha megfelelő gondosággal és hozzáértéssel kezelte, karbantartotta vagy javította valaki, akkor megbízható kis motorok voltak! Lényegében azokon tanultam meg a motorszerelés és beszabályozás alapjait, ha telt volna új Simsonra akkor lehet soha nem teszek szert a mai tudásomra sem. Részemről épp a múltkor volt egy gondolat, hogy milyen jó lenne egy IZS-es túrát szervezni hazánk valamely szép tájára a jövő évben - vagy épp ha nem IZS-esek kizárólag, hanem szoci motorok kedvelőinek akár! Benne lennék!

Előzmény:


IZS73 :: 2014. október 28. 14:50 ::
IZS73: Minden motor állapota a gazdája gondosságát, hozzáértését tükrözi,a Rigák is! Ők tényleg járnak túrázni, nem is kevesen... mi mit tudunk felmutatni????

Előzmény:


zolimotor :: 2014. október 28. 13:28 ::
papaa: Ennél bővebb irodalom nincsen róla.......

Előzmény:


zolimotor :: 2014. október 28. 13:12 ::
papaa:Előzmény:


zolimotor :: 2014. október 28. 13:11 ::
IZS73: ...mondjuk én az IZS-em is csak nagyra nőtt Rigának hívom!

Előzmény:


IZS73 :: 2014. október 27. 20:26 ::
papaa: De durva! ...be@-ok! tényleg van ilyen oldal! És még túráznak is! Biztos visznek magukkal egy marék 2-es sebesség váltó fogaskereket, mert nekem többször ledarálta tengelyig! DDD ...szotyi helyett meg lendkerékékekkel van teli a zsebük!

Előzmény:


IZS73 :: 2014. október 27. 20:24 ::
Üdv
Riga Delta v50m kapcsolási rajz kellene főleg gyújtásrólpapaa :: 2014. augusztus 1. 21:24 ::