Belép
Regisztráció

Keresés:Támogatónk:
domdom.hu
IZS.hu » Fórum » Szerelés » Planéta 1 töltés


« »
Köszi a választ!
Holnap nekiesem a motornak. Aztán majd írok, hogy mire jutottam. Egyébként tölt valamennyit a dinamó, mert világítás nélkül nem világít a töltés visszajelzője, de ha a világítást bekapcsolom, akkor menet közben (ha halványan is) világít. Így pedig kimerül az akkum.
Ezt a motort pedig nem tartozik az egyszerűbbek közé tolni. Toltam már vagy 3 km-t is egyhuzamban, mikor kifogyott az üzemanyag.
Kissé megizzadtam, mire haza értem, és valami érthetetlen okból remegett a lábam.hotrodder :: 2005. június 20. 22:17 :: ::
Hali!

Azt ugyan le kell szögezni, hogy az Izs generátora, vagy inkább dinamója nem egy erőmű, de az azért nem kóser ha egyáltalán nem tölt.

Javaslom, hogy első lépésként ha még nem tetted meg tisztítsd meg a gen kollektorát egy nagyon finom vízpapírral és mérd meg egy műszerrel, hogy járó motornál leadja-e azt a ford. számtól függően n*1 volt-tól 10-20 voltot közvetlenül a gen kimenetén.
Ha igen akkor egyértelmű, hogy a szabályozó relével van a gond. Ezt lehet elvileg szabályozni, kísérletezz. Nekem van eladó új és használt is ;D ;D ;D.
Na, de nem biztos az, hogy másik kell, ha nem jutsz vele dűlőre a jövő héten ráérek és rájövök, hogyan kell beszabályozni és leírom ha siker . Ha pedig van egy "villamos " ismerősöd(nem a hatos ;D) biztosan rájön ő is.
Természetesen feltételeztem megint, hogy ugyanolyan a Planétáé mint az 56-os! De szerintem biztos.

Sok sikert! Ha nem megy írd meg ide és a jövő héten megoldjuk!

Hali!mocskoskolyok :: 2005. június 20. 17:06 :: ::
Üdv mindenkinek!

Sajnos még mindig nem sikerült hathatós megoldást találnom a töltés hibájára. A szóban forgó páciens egy Planéta 1-es. A szénkefék vadi újak. Úgy néz ki, hogy tölt is valamennyit, de eddigiekben mindig az út szélén maradtam vele. Ha lámpa nélkül megyek, akkor elalszik a töltés visszajelző lámpája. Amint bekapcsolom világítani kezd közepes fényerővel.
Mit lehet tenni. Lehet valahogy állítani a töltésen?

Előre is köszi a válaszokat!hotrodder :: 2005. június 19. 18:35 :: ::

« »