Belép
Regisztráció

Keresés:Támogatónk:
domdom.hu
IZS.hu » Fórum » Szerelés » Izsre csomagtartó?


« »
Sziasztok! Szerintem a régebbi IZSekhez jobban illene a Csehszlovák gyártmányú PAV utánfutó, ami valamivel formásabb (kisebb és gömbölyűbb), mint a Motorkuli, vagy a Pille. De szerintem legjobb az oldalkocsi, mert azt nem kell átíratni, levizsgáztatni, és fizetni utána a kötelező biztosítást (Kb. 5-6000 Ft /év).h2co3 :: 2004. március 8. 17:06 :: ::
Az a Panni utánfutó a valóságban Pille. ;D A Panni a robogó.Maci :: 2004. február 19. 10:52 :: ::
Sziasztok!
Zsandar: Soveny tökéletesen válaszolt a hozzám intézett kérdésedre ;D
soveny: Kösz a jó válaszokat. Még annyit a szimatszatyorhoz, hogy ha nem tudod hogy néz ki, a rocker srácok nagyon kultiválják, vállra akasztható vászontáska.
Egyébként szerintem a ha a 60-70-et sebességre érted egyébként sem várhatsz többet, de szerintem itt többet segít az áttétel mint a LE ;D
Apám mesélte hogy mikor a Tromosnál dolgozott(Elektromos Művek ), ők ott Planétákat használtak. Volt hogy felült mögé a kollégája(ca. 110 kg) kábelekkel megpakolva, a motor így is gond nélkül vette a meredek emelkedöket( csak nagyon-nagyon lassan ;D)AlMandin :: 2004. február 14. 2:04 :: ::
Szia Zsandár!

Na, egyelőre egyiknek sem érzem magam. Sem öregnek, sem katonának alkalmasnak (ha más nem, a kor miatt!) ;D ;D De mostmár legalább tudom, mi az a szimatszatyor! ;D

A másik ok, ami miatt még a csomagtartón gondolkodtam, hogy ha erős rudazattal csinál(tat)om meg, rá lehetne erősíteni az utánfutót is. Vicces lenne. Csak kérdés, hogy mennyit bír el az Izs. Ugye köztudott dolog, hogy LE-k terén nem egy nagyágyú. ;D Vajon utánfutóval, csomagokkal, utassal megpakolva mit bírhat? 60-70? Vagy ne legyek ilyen optimista? :-/

A Veterán (Autó és Motor) egyébként igen, egy újság. AlMandin gondolom az "új" alatt azt értette, hogy a legfrissebb. (2003. februári, épp egy Ural (M72?) van rajta)

Üdv! Benedeksoveny :: 2004. február 14. 0:05 :: ::
Nem tudom mi az a kuli. Apam Pannoniajahoz volt egy Panni utanfuto, ami rendkivul szemrevalo, kb. 150-180 l-es, minikereku.

Soveny: lehet, hogy ezt csak az oregebbek ertik, vagy azok, akik alkalmasak voltak katonanak... ];oDDD
szimatszatyor=gazalarc taska

AlMandin: mi az az "uj veteran"??? Gondolom ujsag, de ezen a neven fut?

Barmit raaggatok, ami nem noveli a legellenallast. Az Izs-emmel amugy sem lehet villogni, akkor legalabb legyen praktikus... ];o)))
Zsandar :: 2004. február 13. 16:52 :: ::
Sziasztok!

Zsandár: Mit jelent nálad a szimatszatyor? Ez nem szerepel a szótáramban... Milyen a Panni utánfutó? Vagy téynleg, nem a Motorkulira gondolsz?

Utánfutón is gondolkodtam, de valami Pl-3 stílusához passzolót kéne találni. A Motorkuli szerintem inkább az Izs-56/Pl1/Pl2 mögött nézne ki jól. Persze végszükségben ez is megteszi...

Tudtok esetleg jó áron, jó minőségben dolgozó kasznilakatost? Van egy VW Bogarunk, amit gatyába szeretnénk rázatni, de egy VW-szaki 300.000 Ft munkadíjat + 350.000 Ft alkatrészdíjat kérne. Plusz szállítás. 650-ből olyan bogarat kapunk, hogy csak na, tehát ez nem jöhet szóba. Vagy esetleg kell valakinek egy VW Bogár? 1970-es, papírokkal, rendszámmal, jónak mondható motorral. Egy felújítás jót tenne neki. Vagy alkatrésznek.

Üdv! Benedeksoveny :: 2004. február 13. 16:37 :: ::
Szia Zsandar!
A motorkulira gondolsz? az új veteránban mintha most többet is láttam volna hirdetni.AlMandin :: 2004. február 13. 0:35 :: ::
]:-DDDDD

En meg - ha ugy alakul - a tankra is szoktam malhazsakot rakni, ketoldalra (stilusosan) szimatszatyrok... Ha a kipuffogokonyokon tartod a labad, akkor eleg kenyelmes.
Az en kozel 2m-emhez ez amugy is praktikus... ]:-))) Bar a bakancsom talpa neha olvadozik... ]:-)))

De az igazi egy Panni utanfuto lenne, hiszen a legellenallas egy fontos tenyezo, annak pedig a motor mogott alig van. Csak honnan lehet szerezni????Zsandar :: 2004. február 12. 21:47 :: ::
Szia Zsandár!

Azé' műanyag dobozokkal nem szeretném elcsúfítani a motort. Mindenképpen valami old-school táskát nyomnék rá (ld: pl. a hátizsák, amit írtál), csak a csomagtartóra rögzítve. Azt mégiscsak könnyebb cipelni, és kényelmesebb az utasnak. És különben is, az utas - feltéve, hogy egy [i]szép lány[/i] - inkább belém kapaszkodjon, és ne a csomagokba! ;D Vagy nincs igazam? ;D

Üdv! Benedeksoveny :: 2004. február 10. 22:09 :: ::
soveny:
Tudod milyen jo az, mikor leszalsz a vasrol megnezni valamit, vagy felmaszni a hegyre, mindezt dobozokkal a honod alatt??? Nekem a CBR-en 170 l doboz volt. Nem is mentem soha 100 m-nel messzebb tole. A hatizsakot viszont egy pillanat alatt felkaptuk es mehetett a derby... ];oDDD

De te tudod. Ha rajta mered hagyni barhol a dobozt... ]:-DDDZsandar :: 2004. február 9. 17:49 :: ::
Sziasztok!

Na, kösz a tippet a táskával kapcsolatban! Mire meglesz a jogsim, már elő is tudom készíteni a gépet egy kiadós túrára. Bár a folyamatos "szerelhetnékem" lehet hogy nem hagy majd nyugodni, és előbb-utóbb nekiállok egy csomagtartó elkészítésének, de mindenképpen jó ötlet, amit írtál! ;D Már egész durva elképzeléseim vannak az Izs felmálházásáról. Csak kérdés, hogy bírni fogja-e... :-/ Minden egyes négyzetcentimétert ki kell használni. Az oldaldoboz például jó lehetne gardróbszekrénynek is! ;D ;Dsoveny :: 2004. február 6. 21:12 :: ::
Halihooo!!!

Mi 1szerubben es praktikusabban szoktuk megoldani:
2 leselejtezett, de megfoltozott 60l-es hatizsak vallszijat osszfuzzuk, aztan mint egy nyeregtaskat feldobjuk. A P3 fogantyuja tartja, hogy ne masszon el, az utasnak meg van konyoktamasza. Ha szoloban mesz, akkor a ket zsak koze egy katonai malhazsak kotheto, a tetejere polifoam, igy kenyelmesen hatradolve lehet (karba font kezzel ];o))) hosszu utakat megjarni. En voltam mar igy Erdelyben... ];oDDD
70km/csasz-nal meg nem szamit ennyi legellenallas... ];o)))Zsandar :: 2004. február 5. 0:57 :: ::
Abból kiindulva, hogy a volt SZU államaiban készült képeken, a különböző honlapokon is csak házilag barkácsolt csomagtartókat látni, sztem nem létezett.Maci :: 2004. január 23. 9:53 :: ::
Nem írtam, de alapvetően Planeta 3-ra gondoltam... Persze más is érdekes lehet...soveny :: 2004. január 21. 21:55 :: ::
Sziasztok!

Szerintetek volt Izsre gyári csomagtartó? Amit az ülés mögé lehet fölszerelni. Ha volt ilyen, lehet kapni? Hogy nézhet ki? Nálam okosabbak biztos tudják... ;D

Kösz! Benedeksoveny :: 2004. január 21. 20:41 :: ::

« »