Belép
Regisztráció

Keresés:


IZS.hu » Fórum » Külvilág, Csevegő » Érdekességek, ritkaságok


« »
Brutálizs: Az 56-os nem készült el... Illetve csak ma tudtam leadni a dugattyúkisajtolókézikészülék gyártmánytervet. Így nem tudtam lemenni az Agárdi hétvégére! De egyébként volt lent valaki innen? Gyuri barátom? Valaki?

Előzmény: Brutálizs


Brutálizs :: 2016. június 30. 20:50 :: ::
BGyuri: OK! én is egyetértek ezzel, én sem azért vettem, mert eladni akarom, az igaz, hogy a feketének kifelé áll a szénája, de már most sajnálom, csak hát ha nincs idő vele foglalkozni, és pont elég az egy ami van, akkor hát most mi legyen??? ...az a másik gondom, hogy mihelyt több motorom van, idegesít, hogy nem tudok mindegyikre egyformán koncentrálni, szóval ezért döntöttem úgy, kettő még el fog menni, lenni a portán, de három már sok nekem. ...én ugyan is használni is szeretem őket! ...a kettőből az egyik IZS marad, az biztos!

Előzmény: BGyuri Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


IZS73 :: 2016. június 15. 14:38 :: ::
Helló!Hogy álltok a 24-26-dikai agárdi Oldtimer Weekend-el? Én lehet lemerészkedek az 56-ossal...

Válasz: Brutálizs


Brutálizs :: 2016. június 11. 19:48 :: ::
IZS73: És kit érdekel, hogy eladhatatlan?Ne akard eladni.Aki onnan kezdi, hogy eladhatatlan, zsákutcába futott.Nem vagyok álszent, már én is el akartam adni, de az akkor volt és kész.Nem eladni kell, hanem venni még, még,még...addig, amíg tele nem lesz a ház, az udvar.És akkor utána megszabadultál a feleségedtől, teljes lesz az életed, új dimenzióba lépsz.Addig csak rágódsz.

Előzmény: IZS73 Válasz: IZS73 Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


BGyuri :: 2016. június 10. 22:26 :: ::
Brutálizs: Bocsánat! Kiegészítés! A " minden porcika " kifejezést az Izs Planeta 3/03 ra értettem! Bocs!

Előzmény: Brutálizs Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


Brutálizs :: 2016. május 31. 21:39 :: ::
BGyuri: Barátom! Hotrod eme törekvését nem igazán értettem, és még most se nagyon... Minek ez az információ-áradat? Én csak egy gyűjtő vagyok, talán motoros még, de abból is aminek minden porcikáját, mondom minden porcikáját felismerem! Ezt szerintem fizikai képtelenség elkövetni minden egyes Izs típussal, mivel zöme nem is volt forgalomba itthon, tehát beszerezhetetlen. Az Izs olyan mint a pacal-pörkölt, ha valaki megszereti az él-hal érte, aki azt nézi miből van hány tőle! Igazad van Gyuri, az orosz tudás az orosz motoroknál nagy előny, és valóban, ebből nem lesz Sztalin-Leninson! De talán mi nem is ezért szerettük meg őket! Mi azért szeretjük mert ránézünk és látjuk benne azt az erőt, ami áthajtotta a tajgán, szibérián, és a Góbi-sivatagon! És ha kezünkbe kerül egy 56-os sivatagi légszűrő, lelki szemeinkkel már látjuk, ahogy megy neki a homokdűnének, és csak megy, és megy és megy... Hát ennyi...

Előzmény: BGyuri Válasz: Brutálizs Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


Brutálizs :: 2016. május 31. 21:37 :: ::
BGyuri: ...szerintem pedig nem rossz motor az IZS, sőt, rengeteg értékes anyag, acél lett beletervezve, dolgozva, és strapabíró szerkezet akár hogy is - persze nézzük hozzá, hogy nem mai darab! Akkor is komolyabb gép, mint a Pannónia, szerintem jobban szerethető is, én legalább is így vagyok vele! Ha magyar, ha nem! Viszont egy igazság van! Eladhatatlan! A Planéta 3-at nem is akarom eladni, mert talán egyszer elkészül végre oldalkocsival, már rajta van, be van motorozva, de még rengeteg meló van vele, apróságok, de idő mind. Viszont a fekete Planéta 1 azóta is itt pihen és alussza álmát, sajnos nincs időm vele foglalkozni, de hirdetni meg már nem akarom, mert nincs idegzetem a kistílű szélhámosokhoz, akik hülyének nézik a másikat Tisztelet Mindenkinek Aki olvassa!

Előzmény: BGyuri Válasz: BGyuri Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


IZS73 :: 2016. május 31. 17:57 :: ::
hotrod: csak mert ott van a smiley jel, talán nem érted az orosz szöveget.Ne gondold, hogy orosz tudás nélkül sok értelmes információt fogsz kapni ebben a témában.Van egy-két kivételes magyar fanatikus, aki csak ezért tanult meg oroszul/ukránul...de ez nem várható el senkitől, viszont akkor marad az angol nyelv ismerete....de ott se fog információfelhő érni.Ez egy olyan márka, amit leginkább használati cikknek gyártottak, egy hatalmas felhasználói igény kielégítésére.Egy angol/francia/amerikai veteránsznob mindig is szarnak fogja nézni (még egy magyar is) és nem lesz ember, aki részletesen megírja a történetet.Sokszor még az orosz nyelvű típusbemutatók is olyan képeket közölnek, amelyeken hemzsegnek a típusidegen alkatrészek, vagy csak egy sematikus ábra van a típusleírás alatt, még ők is sokszor nem veszik komolyan .Amilyen erőltetett legendagyártás elindult az Urallal kapcsolatban, olyan soha nem lesz az Izzsel.Ha meg akarsz tudni komolyabb dolgokat, tényleg tanulj egy kicsit oroszul.Persze elfogadok ellenvéleményeket is, írjatok, ha nem így gondoljátok (Maci, Zoli, Feri, vagy akárki), elfogadom a kiegészítő véleményeket.

Előzmény: hotrod Válasz: Brutálizs IZS73 Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


BGyuri :: 2016. május 30. 22:24 :: ::
hotrod: A Magyarországon forgalmazottak a P3/3 típuson kívül itt vannak a garázsomban!( IZS350/48/-Planeta3/2 ig /76/
(Persze mindegyikből csak egy-egy darab!)

Előzmény: hotrod Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


pergerz :: 2016. május 27. 17:46 :: ::
hotrod: a valaha is gyártott Izseket? Az összeset?! Minek? Minden szériából készült sokezer egyforma. Ha láttál pl. 1 db Planeta 2-est, az összeset láttad...

Előzmény: hotrod Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


Maci :: 2016. május 27. 16:21 :: ::
BGyuri: Köszönöm a segítséget! Sokat segítettél

Előzmény: BGyuri Válasz: BGyuri Maci Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


hotrod :: 2016. május 27. 11:28 :: ::
hotrod: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B6_(%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB)
Fenti linket megnyitva látod őket.
http://www.izhmoto.ru/10691074108610831102109410801103-1052108610761077108310771081.html
vagy itt.

Előzmény: hotrod Válasz: hotrod Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


BGyuri :: 2016. május 26. 23:01 :: ::
Helló!
Tudnátok nekem olyan oldalt/könyvet vagy bármit mondani ahol megtalálom (képekkel is) illusztrálva a valaha is gyártott Izs-eket?
Természetesen a képtáron kívül. Köszi szépen.

Válasz: pergerz BGyuri Az egész párbeszéd: 11 hozzászólás


hotrod :: 2016. május 26. 15:44 :: ::
Akit még jobban érdekel a téma, az orosz tudása birtokában tovább tájékozódhat a youtube video véleményei alapján:
Забытый на 38 лет: новый мотоцикл ИЖ Юпитер-3 1976 года в заводской упаковке Motorcycle in the crate


(https://www.youtube.com/watch?v=8uyLZTHUdOs)BGyuri :: 2016. január 30. 21:44 :: ::
Valahogy Te találtad el az igazságot.Mi, magyarok ,csak magyar szemmel tudjuk látni a dolgokat, viszont az ottani távolságokat és sok élethelyzetet végig sem tudjuk gondolni.Nekem tényleg érdekes ez a video, mindnyájunknak az, de ha jobban belegondolunk, sem Magyarországon, se Oroszországban ez nem egy kincs, miért ne maradhatott volna meg.Ez nem egy WLA, ez egy primitív munkagép.Oroszország fejlettebb részein már nem is foglalkoznak Izsekkel, ha van is rá érdeklődés, a 49 az igazi.BGyuri :: 2016. január 29. 23:06 :: ::
Én is vért pisálok ha látok egy érdekesebb izst,egy ilyen ládás hókamóka láttán meg nyilván felköhögnék egy kis habos epét,de sem ritkaságnak se semmilyen sesemminek nem nevezném.Több milliót gyártottak,és még emlékezhetünk a Long way roundra ahol Mongóliában kazalban álltak a ládás p5 ök.2004-ben ezek már 10-15 éves kacatok voltak.Azt figyelembe véve hogy még kis országunkban is lehet ládás ural blokkot meg izs új alkatrészeket találni,akkor nem lenne meglepő,ha egy kicsit nagyobb országban nagyobb lenne az esély ilyesmibe belefutni.fulton :: 2016. január 29. 20:59 :: ::
Maci: ismerem őt, igaz a sztori, de csak azért, mert ő nem akarja eladni neked, ez ne vezessen arra a következtetésre, hogy az oroszok el akarják adni az övékét és ezért csinálták a videot...:-).(nem tudom, jól emlékszem-e, de volt ez az általad említett magyar П2 eladó már, csak nem vették meg,és jól tette a tulaj, hogy levette a hirdetést utána.Ha egyről beszélünk, a csíkozásában volt egy kis eltérés a gyáritól, ezt a tulaj is alátámasztotta).Magam részéről pedig csak annyit tudnék hozzáfűzni az eredeti témához, hogy ha én találtam volna egy ilyen ritkaságot, lehet, hogy én is kiraktam volna a világ elé, hogy van ilyen is, gyönyörködjetek benne.Csakis embertípus kérdése, hogy a ritka, egyedi gépével kiáll a nagyközönség elé, esetleg kiállításra viszi, újságba beküldi, stb., vagy elrejti mindenki elől, hogy csak az övé legyen.

Előzmény: Maci Az egész párbeszéd: 4 hozzászólás


BGyuri :: 2016. január 27. 22:21 :: ::
BGyuri: van egy kedves gyűjtő ismerősöm itt Bp.-en. Egyszer jártam a garázsában és leponyvázta az egyik legféltettebb kincsét. Egy Planeta 2-est. Fultont idézve: vért hánytam a gyönyörűségtől. Néhány száz (!!!) km van a vasban. Olyan gyári, amilyen csak lehet. A csavarok a gyárban láttak utoljára kulcsot. Csak épp nincs nagydobra verve...
Ja, egyébként nem eladó. Pedig próbálkoztam. A tulaj meg csak mosolygott. Azt mondta: ilyen a világon csak egy van. Ez.

Előzmény: BGyuri Válasz: BGyuri Az egész párbeszéd: 4 hozzászólás


Maci :: 2016. január 27. 21:21 :: ::
BGyuri: ....nem a vicc a lényeg,hanem mikor híre megy,egy pénzes"gyűjtő"akinek a mennyiség a lényeg komoly pénzt fizet a különlegessége miatt.
("Tudod ez a motor járta be a világot hogy ketrecben találták!")
Akkumulátor egyébként lehetett bent,savazatlanul,árammal töltve küldték annak idején beszerelve,azért van a kis furat,illetve fül az oldaldobozokon,oda ment a blomba!!..de ilyen akksit lehetett beletenni,Pannóniához,MZ-hez kerülnek elő vadonat új használatlan üres "dobozok"is,abba szoktam beletenni a zselés akksit,és máris olyan mintha eredeti lenne benne! (na az igaz,hogy erről a plomba is hiányzik!)

Előzmény: BGyuri Az egész párbeszéd: 4 hozzászólás


pergerz :: 2016. január 27. 13:13 :: ::
Az a magyar fordító hibája lehetett, hogy Planéta Jupitert írt.Én hajlamos vagyok, hogy elhiggyem a hírt.Azt nem tudjuk, hogy a tajgán van-e a műhely vagy sem, manapság nem nagy dolog egy béka, nem tudjuk, milyen ipari környezetben, mekkora rendetlenségből lett előkaparva az Izs.A forgatás előtt símán leporolhatták.Akku: azt kéne megtudni, hogy ilyen akkut lehet-e kapni ma, vagy sem.Leszállíthatták akkuval 38 éve, mert a járműhöz tartozott.A lábtartó gumik nincsenek lekopva, az ülés nincs szétülve ,a kapaszkodó gumi ép (ma már beszerezhetetlen a gumicső).A dobokon nincs horpadás, indításnak nyoma sincs.(olajfolyás, stb).A fb-on azzal magyaráztuk a leletet, hogy a bácsi mindennap részeg volt, és mindennap másnapra halasztotta az indítást, aztán...meghalt.Vagy mire kijózanodott egyszer 30 év után, elfelejtette, hogy van egy motorja...De a viccet félretéve: azt az oldalkocsit se lehet ilyen állapotban fellelni.(alul is ép).Vagy valaki ennyi pénzt ölt volna egy viccbe?

Válasz: Maci pergerz Az egész párbeszéd: 4 hozzászólás


BGyuri :: 2016. január 26. 22:40 :: ::

« »