Belép
Regisztráció

Keresés:Támogatónk:
domdom.hu
IZS.hu » Fórum » Szerelés » Tuning


« »
No igen, ezzel az érveddel egyet kell, hogy értsek, bár nem értem, hogy minek cserélik le az emberek a K28-as karbit a "különúszós" Pannóniára, amikor azonos a konstrukció (ugyanarról a Jikovról koppintották ), és a K28-ban legalább van szívató. A későbbi Izsek (Planeta 2, 3) síktolattyús karburátorainak cseréjét már inkább megértem, azok valóban nem voltak spórolós szerkezetek.
Nem minősül tuningnak, de amikor az éppen épülő Planetám hengerét felfúrattam Újpesten a Tábori műhelyben, összecsiszoltattam a hengert és a hengerfejet is, mivel szeretném tömítés nélkül összerakni, mint a Simsonokat. Nagyon szépen leszedték, hogy mennyire jól, az remélem, pár héten belül kiderül. Mindenesetre arra akartam ezzel kilyukadni, hogy ha 1 tizedet levesznek, akkor 5-öt is vagy amennyit akar az ember. A lehetőség tehát adott... ;DMaci :: 2003. szeptember 24. 14:00 :: ::
Kosz, Maci, de arra is gondoltam, hogy a fogyasztasnak is mindenkeppen jot tesz, ha noveljuk a kompressziot, mert javul a hatasfok.
Marpedig legyunk oszintek, az IZS-ek eleg falank motor hireben allnak, nem veletlen, hogy annyi barkacs megoldast latni Pannonia meg MZ porlasztokkal.

Persze, en csaladapa leven nem szeretek szaguldozni, de azert meg gondolkodom ebbe az iranyba...nati :: 2003. szeptember 24. 13:23 :: ::
Szia!

Mielőtt ilyesmibe belevágsz, szerintem mérlegeld, hogy mennyibe fog kerülni és megéri-e a végeredmény. 70-80 km/h utazót tudnak az Izsek tuning nélkül is, hacsak nem lóg a belük, afelett meg már úgyis halálfélelem van... Legjobb tuning az, ha felújítod (új csapágyak, fúrt henger, új gyűrűk, kifújásmentes hengerfejtömítés), ez már eleve érezhető teljesítménynövekedést okoz! ;D

Üdv!
MaciMaci :: 2003. szeptember 24. 10:00 :: ::
Kedves Markatarsak!


Jutott-e mar valaha eszetekbe, hogy szegeny IZS-eket a legolcsobb orosz benzinhez, a 70-es oktanszamuhoz fejlesztettek ki. (legalabbis a 49-est meg az 56-ost biztosan) Ezert aztan a kompressziot is kicsire allitottak be, (5-6 korulire) hogy mindenfajta lottyot megegyen a gep.
Namarmost nalunk a jelenleg kaphato legolcsobb benzin 91-es, ami megengedne elvileg legalabb 8-as kompresszio viszonyt is, a 95-os meg legalabb 10-est. Ha a fotengely egyebkent elbirja, meg kene novelni azt a franya kompressziot, es a gyarilag garantalt power biztosan felszokne 13-rol legalabb 16-17 lora. Probalt mar valaki leesztergalni a hengerfejbol vagy valami ilyesmit?
Persze nagyobb kompressziohoz kisebb elogyujtas is eleg, de ezt ugy is ki kell kiserletezni. Ki tud errol valamit?nati :: 2003. szeptember 24. 9:21 :: ::

« »