Belép
Regisztráció

Keresés:Támogatónk:
domdom.hu
IZS.hu » Fórum » Szerelés » Kipufogó szétszedése? ???


« »
Szét lehet szedni, egy menetes szár van benne végig.K.I. :: 2013. január 31. 19:15 :: ::
Hali! Most tettem szert egy 1980-s Izs Planetára, és a kipufogókban azt hiszem nincs hangtompító, mert nagyon dorombol a kicsike. Szóval szeretném megtudni hogyan lehetne kicsit fokozni a hangerejéből.P3 :: 2008. november 4. 13:33 :: ::
Így van.
Mindenki kint volt én csak azért nem mentem el mert nem akartam 12 rúgót költeni a bérletre. Egyébként jó volt, nem?
Nézted?Gdf :: 2004. március 10. 15:38 :: ::
Hi Andris!

Igen, az edzés egyelőre hanyagolva van, maradok a két keréken! ;D Egyébként örülük, hogy erre is jársz néha! :-) Tényleg, mi ez a Peripatos-dolog? Körbenéztem a lapon, vannak érdekes dolgok, de mi ez pontosan? Te jársz még edzésre?

Na, remélem visszatérsz még, aztán válaszolsz (nem úgy, mint én szoktam! :-))! Előfordulhat, hogy a Jakab kint volt 7végén a vb-n? Mintha őt láttam volna tv-ben... Mármint a nézőtéren! ;D SMS-re nem válaszol, sz'al nem tudom...

Tehát még1szer üdv! Benedeksoveny :: 2004. március 9. 21:05 :: ::
Helo
Bence
Edzés elhanyagolod?
Andris
egyébként
http://freeportal.hu/peripatosPeripatos :: 2004. február 28. 9:31 :: ::
Hali Maci!

Igen az Izs-ben sok minden jó a közmondással ellentétben "megy izs meg nem izs" ...ha tudnál mondani olyan kidörrentőt aminek mély torokbol jövő hangja van akkor léccike szóljál
thx
PogiPogi :: 2004. február 26. 10:32 :: ::
Nos, az igazat megvallva, fogalmam sincs, gyárilag hogy vannak rögzítve az XVS dobok, de az Izsben az (is) a jó, hogy bárhogy oldod meg, nem tűnik tákolásnak, mert a többi része sem valami aprólékosan kidolgozott... ;DMaci :: 2004. február 26. 10:28 :: ::
Hali Maci!

Nem maradnának az eredeti helyükön...bár a dragon 1 oldalt vannak---de ha elforgatjuk a dobot akkor szerintem az illesztés megoldható lenne...Pogi :: 2004. február 26. 10:20 :: ::
Na, az sz*r lenne, mire odáig leszűkíted a könyököt, hogy belemenjen, valszeg be sem indulna a gép. ;D Télleg, jobb oldalra akarod hozni mindkét dobot?Maci :: 2004. február 26. 10:13 :: ::
Hali Maci!

háát igen) de van ám nagyon szép sérülés mentes (króm) Romet kipufogóm (herélve) ;D az mit mutatna rajta?

Vigyázzni magadra !
PogiPogi :: 2004. február 26. 10:06 :: ::
Hát a stílushoz sztem menne a XVS kipufogó (bár azt a bringát én csak a hátulja nélkül láttam) és a teljesítménynek nemigen árt. Végülis ha nem csillagászati áron adja a cimborád, akkor nincs sok veszítenivalód, ha nem jó rá, továbbadod. Én eddig csak gyári dobokat használtam, viszont arra az Izsre, amit most építek, megpróbálok HD dobokat újítani, ha a könyökkel össze tudom hozni. Hang terén a gyári dobok mindig elég keveset mutatnak, az XVS-nek sem sok hangja van, de szépnek szép... ;DMaci :: 2004. február 26. 9:49 :: ::

Szia Maci!

Köszi a visszajelzést !
Hát igen az IZS egy stram "kis" motor , ennek szemszögéből talán mind egy is , hogy milyen a kémény...csak a ccm miatt gondoltam hogy (350re 650-es kipuf) visszafogna valamennyit...
Ez a motor egy merevvázas low rider és érdekelne hogy milyen kidörrentőt ajánlasz rá (esztétikailag , hang, és teljesítmény)
Thx !
PogiPogi :: 2004. február 26. 9:01 :: ::
Szia Pogi!

Hááát, ez egy nem 1szerű dolog. Elméletileg a 2ütemű motoroknál a résvezérlés miatt a kipufogórendszer erősen befolyásolja a teljesítményt. A könyökcső íve, hossza, átmérője, a konfúzor és diffúzor szöge, kezdeti és végátmérője, a végcső hossza és átmérője mind-mind fontos tényező. Mint mondtam, elméletileg. ;D A végcsövet eleve nem igazán alkalmazták az udmurtiak, 79-től pedig a konfúzor-diffúzor klasszikus párosítását is elhagyták, onnantól kezdve mégis kicsit erősebbek lettek a gépek, minden elméletnek ellentmondva. ;D Ráadásul CC barátom teljesen lecserélte a Planeta 3-asán a gyári kipufogórendszert, és az újnál nem foglalkozott a műszaki paraméterekkel, csak az esztétikummal, az Izse mégis ment, mint a rakéta. Én ebből magamnak azt a következtetést vontam le, hogy a gyári kipufogó lecserélésével nemigen tudsz elvenni a teljesítményből, ellenben ha egyszer gyártana vki egy olyat, ami az elméletileg optimális paramétereknek megfelel, az sokat javítana a dolgokon... ;D

Üdv!
MaciMaci :: 2004. február 26. 7:53 :: ::

Sziasztok!

Lenne 1 olyan kérdésem hogy: 650-es drag star kémény jó-e 350-es P3-ra ...ismerősöm kínálja, és érdekelne (ha jó és passzól a könyökre) mennyiben változtatná meg a teljesítményét ...

Thx PogiPogi :: 2004. február 25. 22:33 :: ::
??? : :-/ Na,jónapot! Macinak külön mert vele már beszéltem Az az én nagy-nagy problémám, hogy műszakiztatni kéne a vasat DE!Olyan a hangja mint egy herélt zetornak...nekem teccik de a vizsgabiztos valszeg nem díjazná....mit kéne azzal csinálni?Teletömjem dörzsivel?Kónya András :: 2003. április 22. 9:48 :: ::
Hali Benedek!

Melyik oldali kipufogódob volt olyan csúnyán behorpadva? Most van egy balos, egész tűrhető. Ha az volt és még nem csinált(att)ad meg, akkor szerintem ezzel jobban jársz.

Üdv!
MaciMaci :: 2003. április 18. 7:55 :: ::
Hali!

Azon gondolkodom, hogy nem egyszerűbb-e azon a dobon a horpadást kirezeztetni (a gitt a nagy hőingadozás következtében valószínűleg előbb-utóbb elhagyná magát) és szintbecsiszolás után lefesteni? Barbár megoldás, viszont gyors, olcsó, egyszerű, és nem árt annyit, mint amennyit használ. A péntek du. tökéletes, akkor találkozunk. Ha ideértél, csörrentsd meg a mobilom!

Üdv!
MaciMaci :: 2003. április 3. 7:24 :: ::
Szia Maci!

Kösz a tippet a takarításról, ha sikerül benyót szereznem megcsinálom. Szétszedés ügyben a Planeta 1-es kipufogóról érdeklődtem, hogy valahogy sikerüljön a horpadásokat rendbetenni...

Találkozó: Rendben, de közben változott a helyzet, így egy-fél kettő körül tudnék odaérni a munkahelyedre, ha az jó. Egy-két alaktrész viszont nem kéne, ezek:

[b]1.: [/b]Fesszabályzó, ez már van mind a két géphez,
[b]2.: [/b]KM óra, pontosabban nem a 2500 Ft-os, hanem amiz hirdettél 1500-ért (fekete számlappal, mert az volt az enyémen is (Planeta 3)),
[b]3.: [/b]Kis lánckerék nem kell,
[b]4.: [/b]Lámpakapcsoló csak később kell,
[b]5.: [/b]Egyelőre lánc sem kell, egy már van,
[b]6.: [/b]Lámpakapcsoló: megbeszéljük
[b]7.: [/b]Berúgókar: beszélünk pénteken róla.
[b]8.: [/b]Szivatókar majd csak a másik kormányhoz kell, egyelőre várjon még!
[b]9.: [/b]Kéne még: dekompresszor karnak a [b]bilincs[/b]e (a kormányra)

Nagyjából ennyi lenne, pénteken találkozunk.

Szia, és kösz a segítséget: Benedeksoveny :: 2003. április 2. 20:33 :: ::
Szia!

Ez az a pár, amit a hétvégén vittél? Mert ha igen, akkor én sem tudom... :-D Ha ellenben későbbi változat (Planeta 2, 3-01), akkor fával szorgosan kocogtasd körbe az akuszticsnij filtr-t, majd egy combos patentfogóval szoríts rá a peremére és rángasd ki. Ha van rajta olyan króm, amit meg szeretnél őrizni, a dobot kb. vízszintesen fektesd a földre, jól fedd be vizes homokkal (lehetőleg alá is kerüljön) úgy, hogy csak a két vége legyen szabadon (az viszont biztosan!!!), önts bele 1-2 dl benzint (mindkét végén egyenlő mértékben elosztva), aztán gyufát bele. A kezedre vigyázz! Ha nincs króm, a homokot kihagyhatod. Ha kialudt, állítsd a végére és szorgosan ütögesd valami fatuskóra. Ha már nem hullik belőle több dzsuva, ismételd meg a folyamatot úgy, hogy a dobot homokolás előtt az előző helyzetéhez képest hossztengelye körül kb. 90 fokkal elforgatod. Remélem, érted, mert én már nem nagyon... ;-) Ha ezt 4-szer megcsinálod, nem nagyon maradhat benne semmi kosz.
Pénteken hozom a hátsó sárvédő hiányzó részét, egy gyönyörű tankot, karbit, szívatókart. Villahidat sajnos csak a jövő héten tudok, azok szüleimnél vannak. Nyugati sajnos nem jó, 8 és 16 óra közt bent vagyok a melóhelyemen, el tudnátok oda jönni?

Üdv!
MaciMaci :: 2003. április 2. 12:59 :: ::
Szasizok!

A következő a problémám: van egy (na jó, két) pár izs kipufogóm, amit felszerelés előtt (ami még odébb van), kicsit gatyába szeretnék rázni. A következő a kérdésem: hogy lehet a dobból kihúzni a tartalmát (furulya, miegymás...)? Nem nagyon látok már semmilyen rögzítőelemet, mégsem akar kijönni. Tehát? A második kérdésem: hogyan érdemes kiégetni a kormot a dobból?

Előre is köszönöm a válaszokat, jó motorozást!

Üdv: Benedeksoveny :: 2003. március 31. 21:34 :: ::

« »