Belép
Regisztráció

Keresés:Támogatónk:
domdom.hu
IZS.hu » Fórum » Szerelés » Áldott Orosz elektronika


« »


Levágtam a szikszalagozást ,feltettem egy lemezre a visszajelzőt. A gyurmásdoboz azóta is megvan !Híres :: 2017. június 24. 8:20 :: ::
majdánka: ja,nézegettem én is,hogy a kormány felfogató csavarja alá teszek egy lemezt,és arra a lámpát,még egy gumisapkát is találtam,amit ráhúzok,de olyan nem odaillőnek tünt az egész. A lámpában van a legjobb helye(vagyis lenne ),de most rohadtul nincs kedvem kibelezni a lámpatököt,hogy furkáljak,meg lukakat tüntessek el. A km óra helyét is beljebb kellene csinálni,mert a nagylámpatökbe a planéta órája beleesik. Úgyhogy majd egybe mindent ! Egyenlőre kezd patkány stílusba tolódni az egész moci ,úgyhogy ma le is mostam,mert már sokan azt hitték,hogy fekete pancsival nyomulok !

Előzmény: majdánka Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


Híres :: 2017. június 18. 19:20 :: ::
Híres: Akkor az már nem is lámpa hanem ementáli tök.
Amúgy egy lemezre is sorba rá lehetne rakni a visszajelzőket, a kábeleket meg egy védőcsővel ízlésesen közösíteni. P21 pancsin már egy lemezre vannak rádobva az órák , jelzőlámpák.

Előzmény: Híres Válasz: Híres Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


majdánka :: 2017. június 18. 18:00 :: ::
majdánka: megvan a visszajelző ,lassan úgy néz ki a mocin a kormány,mint a bucsuba a céllövölde ! A lámpatökbe még pont belefért volna a visszajelző lámpa,csak a rögzítő anya beleért a gyújtáskapcsoló házába,így leszigeteltem,aztán felszigszalagotam a kormànyra😆.(ezt izs😎! Előbb utóbb majd becsinálom valahogy a lámpatökön a lukakat,aztán odébb fúrok rá másikat,hogy jó legyen.

Előzmény: majdánka Válasz: majdánka Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


Híres :: 2017. június 17. 18:38 :: ::
majdánka: Köszi! Lehet,egyszer nekiugrok,csak nehezen veszem rá magam ilyen villanyos dolgokra☺! Nem az erősségem😎!

Előzmény: majdánka Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


Híres :: 2017. június 10. 20:01 :: ::
Híres: A gyári cuccokkal és gyári felszereléssel van egy kis baj, a Te ötletedben is számos bukta van,leírok néhány tapasztalati tanulságot, ha nem haragszol meg:
1. van gyári irányjelző kapcsoló, de egy fényváltóból is lehet csinálni, csak lesz egy + kürt gombod.
2. az oldalkocsi irányjelző foglalatokba egy izzó megy bele (tehát a relé jobbra sűrűbben fog megszaggatni), egy izzót érdemes a lámpatökbe berakni foglalattal (2 izzó jobbra, 2 izzó balra azonos össz. teljesítménnyel oldalanként). Érdemes előre és hátra is rakni egy izzót, mert hátulról is kellene, hogy lássanak főleg éjszaka.
3. a relé kiválasztása is megér egy misét (6/12V-os rendszer, 2x21w/2x18w/1x18w) A k feliratos csatlakozójára meg érdemes kötni egy kábelt ami a lámpatökben egy visszajelző lámpához van kötve.
Asszem ennyi.
Más ötlet is lehet jó (most éppen japán fémházas irányjelzőket próbálok felrakni, ha sikerül rakok fel képeket.)De mennyi idő kéne ehhez még?!

Előzmény: Híres Válasz: Híres Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


majdánka :: 2017. június 1. 21:08 :: ::
majdánka: köszííí! Nekiugrok majd alkalomadtán☺! Irányjelző bekötésének hogyan illene nekikezdeni? Nem mintha nagyon használni akarnám,de néha ku..va jól jönne !Kormányvég indexben gondolkodom. A balos a kormány végében lenne,a jobbos meg az oldalkocsi sárvédőn.

Előzmény: majdánka Válasz: majdánka Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


Híres :: 2017. június 1. 4:52 :: ::
érsekatya: Ez nem alternatíva.

Előzmény: érsekatya Az egész párbeszéd: 3 hozzászólás


FZRTom :: 2017. május 31. 22:07 :: ::
Híres: Nálam két plusz lyuk van a lámpatökbe fúrva, oda pedig 2 orosz (k feliratos) visszajelző van beültetve. Börzéken, vásárokban meg keleti munkagép üzletekben még lehet találni 1-200 forintért. Az izzója meg cserélhető.
A réznyelvre ráforrasztasz ami az izzó aljához ér, vagy gyorscsatlakozót tolsz rá(minden barkácsboltban van, párban árulják(nyilván az ellendarab helyett Te az izzónyelvet használod)). A testet meg onnan viszed oda ahonnan akarod.

Előzmény: Híres Válasz: Híres Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


majdánka :: 2017. május 31. 20:10 :: ::
FZRTom: http://mullerelectronics.hu/gyujtasok/me-0052.html

Előzmény: FZRTom Válasz: FZRTom Az egész párbeszéd: 3 hozzászólás


érsekatya :: 2017. május 30. 17:18 :: ::
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy a gyújtáskapcsolóba beépített töltés visszajelző helyett lehet beépíteni másikat? A tuningolt izzó+rugó megoldás kezdi megadni magát. Már a második izzót hagyom el😆! Tennék be helyette egy cserélhető izzós visszajelzőt normális foglalattal. Mit és hogyan kellene kötni?

Válasz: majdánka Az egész párbeszéd: 8 hozzászólás


Híres :: 2017. május 29. 20:21 :: ::
A Vape gyújtáson hezitálok, van valami alternativ megoldás helyette? Igen horror az ára, de szeretnék valami megbízható erős cuccot.

Válasz: érsekatya Az egész párbeszéd: 3 hozzászólás


FZRTom :: 2017. április 19. 19:43 :: ::
Brutálizs: Akkor biztos ez volt a jubiláló motor. Kapott plusz egy grátisz fúrási lehetőséget.
Nálam is van egy rejtélyes eset izs 350 blokkal. A dugó 72,4mm (tetején 2p felírat) a henger meg 72mm volt felül alul meg 72,5mm (ez így futott elég sokat, mondjuk a dugóból is hiányzik oldalról) Ez így még oké lenne, de nem volt válla szóval kúpos volt a henger.

Előzmény: Brutálizs


majdánka :: 2016. augusztus 15. 22:41 :: ::
Hát akkor Maci barátom kérésére itt a kérdés: Ki látott már az alap méretűnél kisebb furatú hengert? Nálam van egy!!! Vettem egy bontatlan motorú 56-ost, de be volt állva. A megindítás után a gyűrűket csak darabokban tudtam eltávolítani, nem baj gondoltam csere. Igen ám de a 72-es gyűrű nem ment be a hengerbe!!!! Megmértem 71,8!!! Erre varrjatok gombot!

Válasz: majdánka


Brutálizs :: 2016. augusztus 15. 19:53 :: ::
fulton: Lehet, de egy relé megoldotta a kérdést.

Előzmény: fulton


FZRTom :: 2016. július 6. 18:46 :: ::
Egy gyenge fos 1944-ben kitalált dinamóhoz akármilyen parádés szuper turbó szabályzót is pattintasz,a gyenge fosságán semmit sem változtat.Esetleg üzembiztosabb lesz.A világításra kihagyás általában a korosodó akku jele.Kb.2 évente érdemes cserélni.De érdemes összeszámolni a fogyasztókat is.

Válasz: FZRTom


fulton :: 2016. július 6. 13:32 :: ::
majdánka: az izs dinamó negatív testelésű pozitív gerjesztésű,az mz meg fordítva. Ezért nem jó hozzá egy az egyben(bár,ha átkötözgetsz valamit,akkor fel lehet tenni,de az nekem magas) . A trabi dinamó olyan testelésű mint az izs,csak annak meg 3 kivezetés a csatlakozója.

Előzmény: majdánka Az egész párbeszéd: 5 hozzászólás


Híres :: 2016. július 6. 9:48 :: ::
Híres: Akkor biztos, hogy tévedtem és csak kinézetre voltak nagyon hasonlóak (a nyák lapot nem volt szerencsém látni). Elnézést az előbbi hozzászólásomban a hibáért.

Előzmény: Híres Válasz: Híres Az egész párbeszéd: 5 hozzászólás


majdánka :: 2016. július 5. 18:52 :: ::
majdánka: az nem passzol az izs dinamóhoz.

Előzmény: majdánka Válasz: majdánka Az egész párbeszéd: 5 hozzászólás


Híres :: 2016. július 5. 13:22 :: ::
pergerz: Két kulcs, két gyújtáskapcsoló, plusz a lampa nélkül probalgattam a nyelvet. A legnagyobb baj, hogy teljesen véletlenszerű a hiba. Nem befolyasolja semmi meleg/hideg stb...

Előzmény: pergerz Az egész párbeszéd: 7 hozzászólás


FZRTom :: 2016. július 5. 12:06 :: ::

« »