Belép
Regisztráció

Keresés:


IZS.hu » Fórum » Külvilág, Csevegő » Minden ami IZS


« »
Kedves Tagok!
Az apróhirdetések között láttam olyat aki komplett T5-ös blokkokat hirdet. Sajnos nem találom az elérhetőségeket. Én egy komplett felújított T5 blokkot keresek megvételre vagy olyan szakit aki felújít blokkot. Sajnos az én kisöreg szakim elhunyt. Nagyon köszönöm ha esetleg tudnátok segíteni.
Üdv László PéterLaciPeti :: 2023. január 13. 16:09 :: ::
BGyuri: Ironikus, hogy két hónap elteltével, épp 10 perccel az üzeneted után jártam itt az oldalon. De aztán újra eltelt egy hét, mire válaszolni tudok. Tényleg ennyire megállt itt az idő. :-)
Igen, a Facebook már teljesen átvette az ilyen, tematikus fórumok helyét is az interneten. Megértem, de azért inkább sajnálom ezt a tendenciát, mert a FB felépítése alkalmatlan arra, ami szerintem az internetes fórumok egyik fontos célja volt, a közösen összegyűjtött információ, tudás rendszerezett, kereshető, és később is bármikor bővíthető tárolása és megosztása.
Ilyen párbeszéd, és főleg információcsere, kimondottan Izs motorokkal kapcsolatban itt, és a Veterán Fórumon alakult ki itthon. Sok hasznos, magyarul korábban nehezen elérhető anyagot adtunk össze itt is, majd a VF-en: (nem csak Izses) szerelési útmutatókat, kézikönyveket, adatokat, blogbejegyzéseket. Mára az izs.hu teljesen megállt, és ahogy látom, a VF-en még van ugyan heti néhány hozzászólás, de ezt sem lehet összehasonlítani a tíz évvel ezelőtti lendülettel. De jó látni, hogy például az izhmoto.pl az új idők ellenére sem állt meg.
Én nagyon sokat tanultam ezekről az oldalakról, és nagyon sajnálom, hogy az a sok hasznos információ, ami a FB csoportokban ma is összegyűlik, az ömlesztett struktúra és a nagyon hitvány kereső miatt nem állhat össze rendszerezett tudásbázisá. Legalábbis én így látom, pedig sok érdekes posztot olvasok a karburátorokról, gyújtásról, ilyen-olyan problémákról.
Az viszont nagyon jó, hogy a Facebook át tudta hidalni a nyelvi, vagy földrajzi távolságokat, és ez a régi fórumokon nem működött. Szerintem ez király! Jó látni pl. a sok lengyel motort is, és a közös utazásaitokat, hogy összetartotok. Végülis ez sokkal fontosabb, mint hogy mondjuk hány mm-re fut a csíkozás a sárvédő szélétől.

Előzmény: BGyuri


Soveny :: 2023. január 12. 23:22 :: ::
Épp ma beszéltem Nagy-György Pistivel, hogy mennyire nihil van itt, mindenki a FB-csoportban lubickol. Új évet kezdünk, szeretnénk idén is sokat motorozni. Jó lenne leugrani Belgrádba, a Vaskapu -szoroshoz, és persze a Felvidék örök kedvenc túraútvonal. Üdvözlök minden Izs-fanatikust, ne hagyjuk abba, mi vagyunk az utolsó mohikánok, akik Izzsel motoroznak.Titokban néha elkészül egy Izs, mindig nagy öröm a feltámadás.Benne van a pakliban, hogy ezt a pár mondatot csak hónapok múlva fogja elolvasni egy véletlenül ide betévedő dinoszaurusz 😃

Válasz: Soveny


BGyuri :: 2023. január 4. 22:07 :: ::
Itt jártam, beköszöntem, szétnéztem. Senki nincs itt, még a madár sem jár erre. Nem baj, aláírom a jelenléti ívet és mielőtt elköszönök, bejelentem, hogy lassan elkészül a Planéta 3-01 motorom műszaki rendbetétele. Bízzunk benne, hogy a COVID lassan megszűnik és motorozhatunk!BGyuri :: 2021. április 5. 20:50 :: ::
BUÉK!!!Híres :: 2017. december 31. 21:54 :: ::
Boldog Karácsonyt!
С Рождеством!majdánka :: 2017. december 25. 9:59 :: ::
Boldog Karácsonyt Nektek!!!Híres :: 2017. december 24. 13:14 :: ::
érsekatya: én sem sértésnek szántam, csak leírtam a jelen valót! Egyébként inkább csak utána adom el, ha megtörtént az építés, addig sem maradok fogat nélkül! Ez a fogat gyerekek miatt kell legyen úgy is, a következő, amit építek, na az már nekem is készül!!!

Előzmény: érsekatya Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


IZS73 :: 2017. október 24. 10:42 :: ::
érsekatya: Persze, hogy nem Rád, hanem Rám gondolt az Úr, de mindegy is! egyébként én is lemondanám most is, ha épp nem szimpatikus a vevőjelölt, egyébként is csak kizárólag azért hirdettem meg, mert ha elkel, akkor közelebb kerülök az építés lehetőségéhez - nem is pénzügyileg, hanem az asszonynál jobb lapokkal indulok, mert hát edlment a motor, lesz helyette másik alapon! De szerintem marad, és nem igazán bánom, mert az a pár százas nem sokat nyom a latba egy két milla körüli építésnél már! Te meg Híres komám ne add fel ilyen gyorsan a dolgokat, ha akarod, hogy legyen egy jó fogatod, akkor lesz is, csak akarni kell! Érsekatyának: ne is törődj vele, de nem 20 ezerért vettem az IZS-t, és árulom 480 ezerért, hanem pontosan 550 ezerbe volt és két kézzel építettem, szóval nem kötelező megvenni bárkinek is! Ha nyerészkedés lenne a célom, akkor legalább 800 ezerért hiretném, mint a hahun más személy.

Előzmény: érsekatya Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


IZS73 :: 2017. október 24. 10:37 :: ::
Híres: nem rád gondoltam....

Előzmény: Híres Válasz: IZS73 Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


érsekatya :: 2017. október 23. 15:02 :: ::
érsekatya: egyébként én tavaly már jártam úgy,hogy inkább lemondtam a vevőt ! Problémás volt-rohadtul nem volt szimpatikus-erőszakos volt mint a piaci légy. Mondtam neki,bocs öreg,de mégse eladó! Kellemetlen volt,de nem akárkinek,és nem mindenáron!!! Nem kenyérre kellett az ára,nem azért akartam eladni,mert szar volt. Aztán idén újra meghirdettem,és jött is az értelmes-korrekt Vevő! (Ha esetleg rám gondoltál😈

Előzmény: érsekatya Válasz: érsekatya Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


Híres :: 2017. október 23. 12:43 :: ::
IZS73: még kész szerencse hogy a BMW fogat 3-5milla...mert ha tegyük fel lenne 200-ért rögtön vennél vagy 3at hogy másnap már meg is jelenjen darabja 2milláért... aztán ha nem kelne el valami csoda folytán rezignáltan kürtölnéd világgá hogy soha nem adom eeeel!! vagy van még egy verzió esetleg valaki ennyiért is megvenné mert motorozna vele akkor jönne a jeges rémület,úristen,el akarják vinni,nem adom!! már előre is elnézésedet kérem ezt nem sértésnek szántam csak volt már itt hasonló történet...bocsánat...

Előzmény: IZS73 Válasz: IZS73 Híres Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


érsekatya :: 2017. október 23. 12:19 :: ::
IZS73: egyébként meg szerintem korrekt árat kérsz érte. Előbb utóbb szerintem találna új normális gazdát,csak...előtte neg kell verekedni a sok hülyével !

Előzmény: IZS73 Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


Híres :: 2017. október 20. 16:37 :: ::
IZS73: ok. Egyébként igen,oldalkocsival kuriózum az izs,viszont hosszabb távon szenvedés volt vele a motorozás. Egy jó nehéz,masszív oldalkocsi kell,meg kb 50 le. Úgy már használható egy oldalkocsis fogat! Ja,egy oldalkocsis Bökő jó lenne,...de hát Nekem az csak álom marad !

Előzmény: IZS73 Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


Híres :: 2017. október 20. 16:34 :: ::
Híres: A hengerrel és esetleg főtengóval kapcsolatban még azért nem kerestelek, mert le akarom húzni a hengert az IZS-ről, hogy mi kolompolhat intenzív gázadásra, és ha látok valamit, annak fényében üzletelni, mert lehet nem is a henger, hanem a főtengely fog kellenei, vagy épp mindkettő. Szóval még kis türelmet kérek, persze ha addig valakinek kell, hát nyilván add oda, de lehet az enyém lesz az! Nemsokára jelentkezem mire lesz szükségem! Köszi a fotókat!

Előzmény: Híres Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


IZS73 :: 2017. október 20. 15:38 :: ::
Híres: Köszi! Nem félek, hogy elviszik, szerencsére! Ez az Ural csere csak egy olyan dolog, hogy ha véletlen valami kedvemre való akadna jó árban, esetleg akkor. De inkább tervben van egy oldalkocsis építés, valami BMW-t akarok hozzá értelmes árban, nagyon az R1100RS felé nézelődöm, ahhoz pattintani egy oldalkocsit, az már szép fogat lenne. A régebbi R65, stb. 80 -as évek BMW-i ha van is már nagyon drágák! De ez az elkövetkezendő évek projektje lesz, mert azért a pénz felém se élére állítva van tartva! De ha találok hozzá értelmes alanyt, akkor összehozok valamit, persze még utána kell járjak mibe fáj a papírozása. Az a baj, ha fel is bukkan itthon valami értelmes oldalkocsis fogat, az 3 - 5 millió között van, de inkább az a jellemző, nincs itthon esetleg pár Pannónia, Jáwa, IZS, Ural, Dneper fogat, tehát max. 23 Le, ami elég vékonyka oldalkocsizáshoz.

Előzmény: Híres Válasz: érsekatya Híres Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


IZS73 :: 2017. október 20. 15:31 :: ::
Híres: az elektromosság egy furfangos téma.Látszólag nagy katasztrófákat hamar meg lehet oldani és máris vidámabb az ember.Egy vasárnapi történet: kimentem a lőrinci börzére a 49-cel.Csodálkozás, tetszés, fotózás, stb.Persze, ilyenkor az indítás a legérdekesebb momentum, kb. 8-10 ember összegyűlik mindig nagy várakozással.MIÉRT NE EKKOR MENNE TÖNKRE A KONDENZÁTOR?Füstöl, köhög, hörög ,fullad, és hát az ember a karburátorra gyanakszik már megint.Szerencsére belépett a képbe egy régi izses kolléga, Raszta Balázs segítségével feltárták a hibát , Fóti Gyulától beérkezett egy ajándék kondi és a 49 mosolyogva fingott egy kövéret a kétlövetűn, megiramodott én pedig megnyugodtam és hazamentem.

Előzmény: Híres Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


BGyuri :: 2017. október 19. 21:44 :: ::
IZS73: Na,de a tréfát félretéve,szép motor,....és korrekt árat kérsz érte!

Előzmény: IZS73 Válasz: IZS73 Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


Híres :: 2017. október 19. 19:52 :: ::
BGyuri: húúú...ez szép volt☺,és remélem igazad lehet. Szép örök emlék marad nekem is. Örúlök,hogy birtokolhattam egy olyan isteni csodát,mint az IZS😍! (Egyébként megoldódott az indításproblémám,még bontottam és kontaktusokat tisztogattam,és indul szépen). Hiába,szögelni mindent kell !

Előzmény: BGyuri Válasz: BGyuri Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


Híres :: 2017. október 19. 19:32 :: ::
IZS73: ural csere? No,az lesz egy igazi malacpersely😊! Meg is találtad az Intruder helyét !

Előzmény: IZS73 Az egész párbeszéd: 21 hozzászólás


Híres :: 2017. október 19. 19:18 :: ::

« »